Forbilledligt førstevalg for Yahoo?

Forbilledligt førstevalg for Yahoo?

Lagt på Borsen.dk 17. juli 2012

Så er der måske nyt håb for fremtiden og for yngre karrieresøgende kvinder, som stadig gerne vil ”have it all”. I kølvandet på den seneste ophedede debat imellem kvinder i den amerikanske centraladministration (se henvisninger nederst) hvor der er uenighed omkring hvorvidt det overhovedet lader sig gøre at have glade børn samtidig med et tidskrævende og prestigefyldt arbejdsliv, blæser Yahoo ny luft i debatten med udnævnelsen af Marissa Mayer som den fjerde CEO til Yahoo på bare fire år.

Valget af Mayer er et konkurrencemæssigt stærkt valg eftersom Mayer har været hos Google i 14 år og var ansat nummer 20 hos den succesfulde søgemaskine. Tilsyneladende blev hun dog forbigået til diverse ledende poster i takt med at Larry Page overtog roret i 2011 og derfor var det nok muligt for Yahoo at trække hende over til jobbet som CEO.

Udover det konkurrencemæssige element og det faktum, at Marissa Mayer er velegnet til jobbet er den største overraskelse dog, at hun samtidig med sit ja tak som CEO kunne annoncere på sin Twitter-profil, at hun er gravid med termin i Oktober 2012. Mayer siger selv om sin forestående barsel: “My maternity leave will be a few weeks long and I’ll work throughout it.”

Det mest fremsynede ved historien er, at Yahoos bestyrelse har fundet Mayer interessant nok til jobbet til trods for hendes forestående graviditet. Det er svært at forestille sig en Dansk virksomhed være villig til at løbe samme ”risiko” med tanke på de danske barselsregler og den generelle indstilling til moder-rollen blandt kvinder. For det er svært med danske øjne at forstå hvordan Mayer kan takke ja til jobbet velvidende at hun er gravid og dermed vil skulle foretage nogle tydelige valg imellem barn og karrierejobbet. Omvendt er det forfriskende med en kvinde som vil give sig selv chancen for at blive en pioner indenfor en dobbelt-disciplin som de fleste finder umulig eller i bedste fald kun lykkes med halvt, altså med et ben i både karriere sporet og familie sporet.

Det virkelig forfriskende ville imidlertid være hvis vi i Danmark kunne frembringe en rollemodel for hvem det har været muligt at opretholde eller tilegne sig en ledende post i en stor virksomhed, men som har haft plads til mere end et par ugers barsel. Og oveni hatten så kan de danske virksomheder tygge på, hvilken stærkt og tungtvejende signalværdi det har at ansætte en gravid kvinde til top-jobbet. I bedste fald kunne det måske tiltrække noget mere talent i deres retning.

Kommentarer, gerne på ss@femalenavigators.com

http://postcards.blogs.fortune.cnn.com/2012/07/16/mayer-yahoo-ceo-pregnant/

http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2012/07/why-women-still-can-8217-t-have-it-all/9020/#.T-N8x0rxE4U.facebook

http://www.theatlantic.com/business/archive/2012/06/how-to-have-an-impossibly-demanding-job-and-2-happy-children/259006/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.