Kvindelige topledere rækker ud til morgendagens ledelsesaspiranter

Kvindelige topledere rækker ud til morgendagens ledelsesaspiranter

Kvindelige topledere rækker ud til morgendagens ledelsesaspiranter

Hvordan bygger man bro imellem kvindelige topledere og ambitiøse unge kvinder?

Man placerer otte ledere ved hver sit bord, inviterer syv studerende eller unge professionelle, til at sidde med ved bordet, giver dem en halv time sammen og at dømme ud fra første omgang af Copenhagen Roundtable, der i år blev afholdt på Langelinie Pavillonen i København, har man her opskriften på et succesfuldt networking event for ambitiøse kvinder.

I mange år har man skulle lede længe efter kvindelige rollemodeller på topchef-niveau – Stine Bosse har så godt som haft monopol på området, med eller uden hendes gode vilje. Derfor var det særligt inspirerende at møde de otte udvalgte talere ved Copenhagen Roundtable 2011:

– Merete Eldrup, CEO, TV2
– Britt Jensen, Corporate Vice President, Novo Nordisk
– Eva Veileborg Hald, Senior Executive Vice President, Danske Bank
– Louise Hahn, Head of Operations and Short Term Trading, Dong
– Inge Berneke, For fatter og Konsulent, Egon Zehnder International
– Nikoline Felding, Investment Manager, Polaris
– Birgit Nørgaard, Bestyrelsesmedlem DSV, Sonion m.fl. (i alt 13 bestyrelsesposter) og tidl. CEO Grontmij Carl Bro
– Petra Helfferich, Principal, A.T. Kearney

Som ung ambitiøs kvinde inviteres man ofte til karrierearrangementer og rekrutteringsevents kun for kvinder. Mange arrangementer ender desværre i en debat om kvoter, barsel og forskellen på mænd og kvinder vej til tops. Ved dette års Copenhagen Roundtable var det dog langt fra spørgsmålet om kvoter, der optog deltagerne, men derimod spørgsmålet om, hvordan man får kabalen til at gå op i praksis. Behovet for events der sætter fokus på kvindelige rollemodeller på vej op, handler efter min opfattelse om ønsket om konkret vejledning til at sammenstykke ens egen opskrift på at være kvinde og ambitiøs.

Derfor hjælper det at komme helt tæt på hinanden, og de unge kvinder kvitterede for hvor ærlige de otte talere var omkring deres karrierevalg, familiesituation og fravalg. Det handler om dialog, fremfor envejskommunikation.

”Jeg holder mange foredrag, og jeg synes egentlig tit det er lidt fremmedgørende at stå at tale ud for en forsamling og så er det først når foredraget er slut, at detagerne kommer hen og siger, må jeg spørge dig om noget? Og så kommer alle de gode spørgsmål.” (Merete Eldrup, CEO TV2)

De otte talere havde flere fællestræk i form af stor disciplin i forhold til privatlivet, synkronisering af outlook med partneren, au pair i hjemmet, rengøringshjælp og meget få brunchaftaler med veninderne. Men herudover var de dejligt forskellige og repræsenterede i høj grad en bred palette af livssyn og personligheder.

“Der er håb forude – der er så mange unge dygtige kvinder derude og de skal nok komme frem i verden og de lader sig ikke spise af med sådan som tingenes tilstand er i dag. Det skal nok gå alt sammen. Jeg er optimist.” (Eva Hald, Senior Executive Vice President, Danske Bank)

Sandheden er, at der nok aldrig vil være så mange kvinder som mænd der har lyst til at nå til toppen karrieremæssigt, men for de unge kvinder der har lysten, viljen og talentet, gav Copenhagen Roundtable 2011 dem otte ærlige og jordnære rollemodeller, som eksempel på at det absolut kan lade sig gøre.

Vi ses til Copenhagen Roundtable 2012.

Sarah Heiberg Landsted
Medlem af Female Navigators

Copenhagen Roundtable er et koncept udarbejdet af Female Navigators (www.femalenavigators.com) og ejes i dag af Female Navigators sammen med management konsulent virksomheden A.T. Kearney.

Fakta om deltagerne:

o 70 kvinder både studerende ( 40%) & unge professionelle (60%), mellem 1-4 års erhvervserfaring
o Uddannelsesmæssig baggrund fra hele landet:

– 50% Copenhagen Business School
– 10% Aarhus Universitet / Aarhus School of Bus iness
– 10% IT Universitetet
– 10% Københavns Universitet
– Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Lund Universitet, Roskilde Universitetscenter og Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Posted on Børsen 23.11.2011

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.