“Highly Effective” Holiday

“Highly Effective” Holiday

Så er sommeren i fuld gang og flere af os er på vej for at overfalde den lokale boghandel for at anskaffe os lidt god ferie læsning. Som arbejdende (i modsætning til studerende) har jeg meget mere tid og overskud til flere forskellige slags bøger i mit liv med det resultat at en verdenen af ”selvhjælps”/”How to”/”Udviklings-”, eller hvad du ønsker at kalde det -bøger, har åbnet sig for mig.

For et par måneder siden havde jeg fornøjelsen af at være med på Stephen R.Covey’s; ”7 Habits of Highly Effective People” kursus, baseret på bogen af samme navn. Bogen er en såkaldt mastodont indenfor selvhjælps genren og har efterhånden 21 år på bagen (første gang publiseret i 1989).

Selvforstået skulle man have læst bogen inden kurset. For mit vedkommende var bogen ikke revolutionerende, til forskel for mine med-kursister, der syntes den var yderst inspirerende. Til gengæld fandt jeg kurset yderst inspirerende og mange af bogens mangler, såsom egentlig implementering af Mr.Covey’s teorier og filosofier viste sig via kurset i langt højere grad implementerbart og ikke mindst brugbart.

Tilbage i London med et diplom som bevis for nu at være ”highly effective” tjekkede jeg den lokale boghandel for at få mere inspiration til min personlige udvikling. Efter kurset oplevede jeg det gavnlige ved ikke at planlægge mere, men derimod bedre (alle sammen tips og tricks af Mr.Covey). Små ændringer i min hverdag havde gjort en stor ændring i min produktivitet og overskud, tænk hvis der var flere udviklingsmuligheder derude? Og er du vild! Jeg ved ikke hvornår du sidst har været i boghandelens selvhjælps afdeling, eller hvor meget der er blevet oversat til Dansk, men der er virkelig mange råd at hente!

Jeg valgte både serien ”X for Dummies” samt en af de mange som påstod at være ”The No.1 NEW YORK TIMES Bestseller”. Til de nye på selvhjælps bogmarkedet kan jeg sige, at man kan være dum til alt – og der findes en bog for det. Men udover min ”Meditation for Dummies”, ”101 Wine Regions”, fik jeg også Tim Ferriss’ ”The 4 hour work week” med hjem. På den måde blev det både til lidt filosofisk, praktisk og hobby udvikling.

Den mere praktiske var Tim Ferriss’ bog, ”The 4 hour work week”. Jeg valgte den fordi den referer til samme mentalitet som jeg flere gange har påpeget i denne blog. Nemlig at pensionen’s oplevelser med rejseri og frihed ikke er noget min generation (generalisering) venter på, men noget vi gerne vil have undervejs i livet. Glædeligt overrasket over en person som har samme mentalitet som jeg selv, og som samtidig påstod at have løsningen til hvordan den skulle drejes, skulle læses. Da dette ikke skal være en boganmelder blog bliver dommen kort. Fantastisk bog hvis du er entreprenør eller har lyst til at være det. For andre, stadig spændende med rigtig gode tips til hvordan du kan planlægge din tid bedre. Og ja, den giver faktisk råd til hvordan du får mulighed for såkaldte ”mini pensioner” livet igennem!

Og så kommer man til spørgsmålet, ”Hvorfor?” og hvad er det som er så spændende og udviklende i de her bøger? Jeg tror ikke så meget det er valget af bogen eller emnet jeg valgte. Det er erkendelsen af, at den silo verden som jeg til daglig befinder mig i faktisk kan være noget andet og fyldt med flere muligheder, hvis jeg selv ønsker det. Læsningen behøver ikke resultere i nogen ændring som sådan, men erkendelsen af at det er muligt giver frihed og bekræftelse i de valg man har, og vil tage.

Så er du ligeglad med, at din strand nabo kigger skævt til din ”Bliv rig på 10 uger” eller ”bryg din egen vin” bog, så kan jeg kun anbefale at du også tager et kig på selvhjælps væggen i boghandelen, på vej over til krimierne. Og for at komme i gang vil jeg stille dig samme spørgsmål som Mr.Covey spurgte på mit kursus ”hvilken ting kunne du ændre som ville have en drastisk indvirkning på din hverdag?”. Om det er at gøre dig selv glad ved at få en hobby, lære at planlægge eller læse hurtigere må du selv finde ud af. Faktum er at bogen til lige præcis det du gerne vil udvikle eller bekræftes i, med stor sandsynlig findes derude!

Posted på Børsen VIP Blog d.7 Juli 2011

Michelle Holmboe Thorsen

FEMALE NAVIGATORS

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.